Presse

 

PRESSESKRIV:
Kragerø, mai 2014

24 HOURS FESTIVAL – OPPLEVELSEN DU IKKE KAN GÅ GLIPP AV

Tradisjonen tro skal Skjærgårdsgospel sammen med lokale menigheter også i år arrangere 24 Hours Festivaler over hele landet.

24 Hours Festival varer, som navnet tilsier, i 24 timer, og samler 200-300 barn i én idrettshall. Døgnets program veksler mellom hovedsakelig aktiviteter og sceneprogram kalt ”stage”, som består av musikk, dans, samtale, kreativ forkynnelse, leker og konkurranser. I tillegg presses det inn litt mat og litt søvn, men det er bare så vidt.

Den 24 timer lange festival er bygget opp for å gi barn og unge en spennende, engasjerende og utfordrende festivalopplevelse, forteller Kristin Brandsæter, Skjærgårdsprest og koordinator for 24 Hours Festival. Her får barna møte fellesskap, Jesus og aktivitetene de kun har drømt om, i store, men trygge omgivelser. Sammen med Skjærgårds-teamet ”Roadservice” reiser Kristin rundt omkring i landet med en bil full av aktiviteter som radiostyrte helikopter, bruskasseklatreutstyr, menneske-bowling og diverse hoppeslott, og arrangerer 6-10 festivaler i året.

Det er samarbeidet med de lokale arrangørene som gjør dette mulig, sier Kristin, og forteller at hun er mektig imponert over det veldig samarbeidet på tvers av menigheter og kirker. 24 Hours ønsker å være en ressurs og et bidrag som kan løfte det lokale arbeidet til nye høyder og gi både barn og voksenledere en opplevelse litt utenom det vanlige, som kan gi et positivt engasjement inn i det kontinuerlige barne- og tweensarbeidet. Festivalen har gutter i den såkalte ”tweensalderen”, 9-13 år, som hovedmålgruppe, selv om jenter også selvfølgelig er velkomne. Mange menigheter og barnearbeid erfarer å ikke ha tilstrekkelig med tilbud tilpasset denne målgruppa, og særlig mot målet om 18-årig trosopplæring opplever de 24 Hours som et avgjørende innspill.

Selv om Kristin er prest, synes hun det er viktig å gi rikelig rom for hoppeslott på festivalen. Gud har skapt oss til å ha det gøy, sammen med hverandre og i rammen av hans kjærlighet, forteller hun, og det er akkurat det vi får gjøre på 24 Hours Festival. Forkynnelsen skal være tydelig, enkel og relevant, og gi en trygg og trofast ramme rundt aktivitetene. Tilbakemeldinger viser at mange barn og voksne synes det er lett å invitere med seg også mindre kirkevante barn og unge til 24 Hours Festival, og slike møteplasser trenger vi!

Film fra festivalene kan du finne her

Bilder fra festivalene kan du finner her

 

24 festival

24 Hours festival gir barn og unge en unik opplevelse av livsglede, satt i en ramme av aktiviteter, musikk, forkynnelse og utfordringer, der Jesus blir et naturlig midtpunkt.

Kontakt oss

  • Stiftelsen Skjærgårds
  • Postboks 303
  • 3791 Kragerø
  • 24festival@sginfo.no
  • Tlf: 35 98 24 48