Presse

 

PRESSESKRIV:

Oslo, november 2018

24 HOURS FESTIVAL – OPPLEVELSEN DU IKKE KAN GÅ GLIPP AV

Tradisjonen tro skal Stiftelsen Skjærgårds sammen med lokale menigheter også i år arrangere 24 Hours Festivaler over hele landet.

24 Hours Festival varer, som navnet tilsier, i 24 timer, og samler mellom 100 og 500 barn, avhengig av hver enkelt festival, i idrettshaller rundt om i Norges land.

24 Hours Festival er en festival som varer i 24 timer. Avhengig av sted så samler vi mellom 100 og 500 barn i den lokale idrettshallen til 24 innholdsrike timer. Døgnets program veksler mellom hovedsakelig aktiviteter og sceneprogram kalt ”stage”, som består av musikk, dans, samtale, kreativ forkynnelse, leker og konkurranser. I tillegg presses det inn litt mat og litt søvn, men det er bare så vidt. 

«Den 24 timer lange festivalen er bygget opp for å gi barn og unge en spennende, engasjerende og utfordrende festivalopplevelse«, forteller Ingrid Brandsæter, koordinator for 24 Hours Festival. Her får barna møte fellesskap, Jesus og aktiviteter de sjeldent møter andre plasser, i trygge omgivelser. Bilene proppes fulle av hoppeslott og andre gøye aktiviteter. Det arrangeres mellom 16 og 20 festivaler i året.

Samarbeidet med lokal arrangør, som igjen ofte er samarbeid på tvers av kirker og menigheter, gjør festivalene mulig. 24 Hours ønsker å være en ressurs og et bidrag som kan løfte det lokale arbeidet til nye høyder og gi både barn og voksenledere en opplevelse litt utenom det vanlige, som kan gi et positivt engasjement inn i det kontinuerlige barne- og tweensarbeidet. Festivalen har gutter i den såkalte ”tweensalderen”, 9-13 år, som hovedmålgruppe, selv om jenter også selvfølgelig er velkomne. Mange menigheter og barnearbeid erfarer å ikke ha tilstrekkelig med tilbud tilpasset denne målgruppa, og særlig mot målet om 18-årig trosopplæring opplever de 24 Hours som et avgjørende innspill.

Det er viktig for Stiftelsen Skjærgårds å gi rikelig med rom for aktiviteter, hoppeslott og moro på festivalen, i tillegg til å ha en tydelig forkynnelse. Gud har skapt oss til å ha det gøy, sammen med hverandre og i rammen av hans kjærlighet. Forkynnelsen på 24 Hours Festival skal være tydelig, enkel og relevant, og gi en trygg og trofast ramme rundt aktivitetene. Tilbakemeldinger viser at mange barn og voksne synes det er lett å invitere med seg også mindre kirkevante barn og unge til 24 Hours Festival, og slike møteplasser trenger vi!

Film fra festivalene kan du finne her

Bilder fra festivalene kan du finner her

 

24 festival

24 Hours festival gir barn og unge en unik opplevelse av livsglede, satt i en ramme av aktiviteter, musikk, forkynnelse og utfordringer, der Jesus blir et naturlig midtpunkt.

Kontakt oss

  • Stiftelsen Skjærgårds
  • Postboks 303
  • 3791 Kragerø
  • 24festival@sginfo.no
  • Tlf: 35 98 24 48